SDCPL Ödev ve Paylaşım Platformu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
SDCPL Ödev ve Paylaşım Platformu

AnasayfaPortalliGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Düzce - Akçakoca' da Doğalgazı Devreye Girdi..!

YazarMesaj
Deniz
Admin
Admin
Deniz

Erkek
Meslek : Öğrenci

Düzce - Akçakoca' da Doğalgazı Devreye Girdi..! Empty
MesajKonu: Düzce - Akçakoca' da Doğalgazı Devreye Girdi..!   Düzce - Akçakoca' da Doğalgazı Devreye Girdi..! Icon_minitime23.05.07 11:11

Karadeniz gazı devreye girdi, yüzde 5 ucuzluk gelecek...
Evlerinde yıllardır Rusya ve İran'dan alınan doğalgazı kullanan vatandaş, ilk defa yerli gazla tanıştı.
Yerli doğalgaz, Bakan Güler'in katıldığı törenle Akçakoca’dan dağıtım hattına verildi.
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile Amerikalı Toreador ve Stratic Enerji şirketlerinin Düzce'nin Akçakoca ilçesi açıklarında çıkardığı doğalgaz sisteme enjekte edildi. Daha önce sanayiye verilen yerli gaz, artık konutlarda da kullanılacak. Karadeniz gazı Aksa Enerji tarafından dağıtım şirketlerine satılacak. Tüketici bu sayede gazı yüzde 5 daha ucuza kullanma imkanına kavuşacak. Yıllık 1-1,5 milyar metreküp üretimin yapılacağı gazın ekonomik büyüklüğünün 200-300 milyon doları bulması bekleniyor. Akçakoca Çayağzı tesislerinde üretilen doğalgaz, dün Enerji Bakanı Hilmi Güler'in katıldığı bir törenle ana dağıtım hattına verildi. Törende konuşan Güler, konutlarda kullanılan gazın onda birinin buradan sağlanacağını söyledi.
Çıkarılan gaz Sivas, Erzurum, Konya, Samsun, Düzce ve Aksaray'da kullanılan gazın toplamına eşdeğer.

Düzce - Akçakoca' da Doğalgazı Devreye Girdi..!
1 sayfadaki 1 sayfası